NederlandsNederlandsEnglishEnglishDeutschDeutsch

Welkom op de website van het SamenwerkingsVerband van Jachthoornkorpsen (SVJ)

Dit is de homepage van het Samenwerkingsverband Jachthoornkorpsen. Het doel van deze samenwerking is het in stand houden van de jachthoornbezetting alsmede de daarmee verbonden traditionele waarden. Meer over dit unieke samenwerkingsverband vindt u op deze website. 

Begonnen op kleine schaal is het SVJ reeds uitgegroeid tot een sterkte van zo'n 16 aangesloten korpsen. Jaarlijks vinden gezamenlijke muzikale evenementen plaats, zoals jachthoorndagen en play-inn's welke op wisselende plaatsen worden gehouden. Ook is men jaarlijks te zien en te horen tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. 

Ook in de toekomst hopen wij - naast onze zelfstandige korpsoptredens - weer een aantal gezamenlijke optredens te mogen verzorgen, waar wij u graag begroeten. Indien men interesse heeft in, of inlichtingen wil hebben over het fenomeen Jachthoornkorps dan kan men zich in verbinding stellen met het Samenwerkingsverband Jachthoornkorpsen.

 

Uitgelicht

05-11-2012 Terugblik Play-Inn

Zo'n 64 muzikanten mochten we verwelkomen in het sfeervolle clubgebouw van Showjachthoornkorps Kudelstaart. Naast spelers van Caecilia Gilde Hilversum, OG Krimpen, WTK Amsterdam, Kudelstaart, Helders JHK hadden zo'n 16 muzikanten van FZ Hansa Giessen Duitsland vele kilometers gereden om hun eerste play-inn te mogen ervaren. Alles liep op rolletjes deze dag. Zo kon er gebruik worden gemaakt - naast de clubrumte - van het iets verderop gelegen Kerkelijk Centrum De Spil waar later ook het concertgedeelte mocht worden gehouden voor dankbaar publiek. 
 
De sfeer was meer dan goed. Inmiddels volop gewend aan de beide instructeurs Jan en Simon werden de gekozen werken ingestudeerd en ging e.e.a. vlotjes. Natuurlijk zijn er altijd weer zaken die beter kunnen, zoals sterktes en het onnodige jagen. Fijn dat Simon op zijn eigen bekende manier het publiek weet te betrekken middels uitleg. Dank aan de deelnemers alsmede instructeurs voor deze dag. In het bijzonder onze Duitse gasten, welke het op hun beurt bijzonder naar de zin hadden, zo lieten zij na hun vertrek op de zondag erna weten.
 
De inzet van de leden en vrijwilligers van Showjachthoornkorps Kudelstaart mag zeker niet onvermeld blijven. Zij deden er alles aan - met succes - om het een ieder naar de zin te maken. Hartelijk dank aan Showjachthoornkorps Kudelstaart voor de Play-inn 2012!

06-09-2012 Nieuws

Maandag 3 september hield de Commissie een vergadering waarin onder andere de komende play-inn werd behandeld. Zoals bekend wordt deze gehouden op Zaterdag 27 oktober 2012 (altijd laatste zaterdag in oktober) en zijn we dit keer te gast bij het Showjachthoornkorps Kudelstaart. Naast het gebruikelijk repertoire zijn er uiteraard ook nieuwe werken nl. Stay Brite/Annika mars en (bij voldoende tijd) Perle de Fete. De tamboermars van Jan de Kwant draagt de naam SVJ - Parademars. Zowel Jan als Simon zullen ook dit jaar weer van de partij zijn als respectievelijk Slagwerk en Blazers-instructeur. 

Voorzover de korpsen dat nog niet hebben gedaan is het wenselijk om je alsnog op te geven voor deze leerzame dag, waarmee we dan tevens het SVJ-activiteiten jaar 2012 afsluiten, om ons op te maken voor - een wel heel bijzonder SVJ jaar - 2013. Hier komen we zo nog even op terug.

In Kudelstaart zijn ook overnachtingsmogelijkheden.  Dit t.b.v. FZ Hansa uit Giessen Duitsland. Zij hebben nogal wat kilometers voor de boeg en vertrekken vermoedelijk op vrijdagavond 26 oktober al richting Kudelstaart. Mede daarom kunnen wij als Hollanders met onze "geringe afstanden" natuurlijk niet achterblijven.  

2013 wordt het jaar waarin we 25 jaar SVJ mogen gedenken.  Immers, in 1988 was daar de oprichting. Uiteraard gaan we hier een bijzonder jaar van maken. Het is onze bedoeling om ingaand januari middels de SVJ site hiervan frequent iedereen op de hoogte te gaan houden. Hou in elk geval de laatste Zaterdag in augustus vast vrij,want dan hebben we alle SVJ-ers nodig! Uiteraard als spele, maar - bovenal - ook om elke SVJ-er te gunnen dit mee te beleven!

Maar, zoals gezegd, hopen we jullie allen binnenkort in Kudelstaart te mogen begroeten waar we met elkaar ''er weer tegenaan gaan''.   MELD JE AAN!

Ruim 70 spelers mochten we noteren als SVJ Grootjachthoornkorps.

  

In een woord GEWELDIG om met de woorden van Hans van Willigen te spreken.  Ook de verdeelsleutel binnen de instrumenten was meer dan goed.  Een goede onderlinge sfeer en prima weer; geen enkele regendruppel.  Ook FZ Hansa had er de driehonderd kilometer weer graag voor over om dit festijn mee te mogen maken.   En dan altijd weer spontaan applaudiserend, fotograferend en filmend publiek, wat moet je nog meer.  Dank aan jullie allen! Bekijk foto's en videomateriaal.